Informatie Green Key accommodatie

Hotel & Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel

Goud

Doorn

LandgoedZonheuvel_MaartenMaartenshuis2017 WEB(3).jpgVergroot afbeeldingLandgoedZonheuvel_PaviljoenGebouw_WEB (2).jpgVergroot afbeeldingLandgoedZonheuvel_Openluchtheater_2017.jpgVergroot afbeelding

Hotel Landgoed Zonheuvel ligt op 25 km van Utrecht en beschikt over 110 hotelkamers en 30 zalen , waaronder een congreszaal voor 500 personen, in haar vier gebouwen, kasteel Maarten Maartenshuis met openluchttheater, Paviljoen, Lodge en Koetshuis. Het is gelegen in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, op slechts 5 minuten rijden van de snelweg A12. Het landgoed is eigendom van de Stichting SBI (Samenwerking , Bezinning en Inspiratie) en daarmee onderdeel van de Campus Landgoed Zonheuvel ; een netwerk van ca 25 bedrijven deels gevestigd op het landgoed deels als partner verbonden.

Voorbeeldmaatregelen

Sluit de cirkel - Gescheiden afvalinzameling, milieuvriendelijke schoonmaakproducten, FSC papier, spaarlampen en LED verlichting, UTZ gecertificeerde koffie, biologische zuivelproducten, energie- en waterbesparende maatregelen, een warmtewisselinstallatie....en meer. Bij ons is duurzaam ondernemen gewoon DOEN! - Onze hotelkamers zijn volledig klimaatneutraal gerenoveerd met klimaatplafonds, led-verlichting, grijs-watercircuit, cradle-to-cradle matrassen, etc. Thomas Rau, de architect van Turntoo was betrokken bij ontwerp en uitvoering. - Er is een biologische moestuin gerealiseerd op ons eigen terrein ten behoeve van onze keuken. Seizoensgebonden groenten en kruiden worden hierin gekweekt die gebruikt worden in de wisselende menu's en gerechten. - Het koffieprut van onze koffiemachines wordt verzameld en gebruikt om oesterzwammen op te kweken. - In de herfst worden de tamme kastanjes, van de vele kastanjebomen op het landgoed, verzameld en verwerkt in gerechten.

Website: Hotel & Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel

Terug naar het overzicht