Locaties lijstweergave

Locaties lijstweergave

Onze toeristische locaties
U wilt ontspannen en genieten op een heerlijke plek aan het water, in de stad of in het groen. De Green Key accommodaties bieden u dat, zonder het milieu onnodig te belasten. Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand. Bewust genieten, daar gaat het om. Of het nu gaat om een bed & breakfast, een dagje dierentuin of langer verblijf op een camping of in een hotel.

Green Key hotel boeken?

Zoeken

Naar boven

Locaties

Wijk aan Zee

Wijk aan Zee

Strand (blauwe vlag)
Noord Holland Wijk aan Zee

Strand Wijk aan Zee. Gewoon, het leukste familiestrand van Nederland.

Website: Wijk-aan-Zee
Meer informatie Meer informatie Minder informatie

Julianadorp - strandslag Zandloper

Julianadorp - strandslag Zandloper

Strand (blauwe vlag)
Noord Holland Den Helder

Strandslag Zandloper is het meest noordelijke strand van Julianadorp aan Zee. Het is een mooi schoon en rustig familiestrand. In het zomerseizoen is hier een bewaakte strandpost, verder een prachtig paviljoen ”Zee van Tijd” dat het hele jaar open is. Bij het paviljoen zijn toiletten en is strandrolstoel aanwezig. In de directe omgeving een golfbaan en een bowlingbaan. Verder mooie wandelpaden en fietspaden in de duinen rondom deze strandslag en een apart aangelegde kanoroute voor watersporters. Parkeren is gratis en waar nodig kunt u met de Kustbus vanaf station Den Helder naar deze strandopgang.

Meer informatie Meer informatie Minder informatie

Strand Vakantiepark Leukermeer

Strand Vakantiepark Leukermeer

Strand (blauwe vlag)
Limburg Well

Vakantiepark Leukermeer is een vijf-sterren park met tal van voorzieningen waaronder twee zandstranden gelegen aan het Leukermeer. Het Leukermeer is een prachtig meer met kraakhelder water en natuurlijke oevers. Bij de stranden vind u speelvoorzieningen en watersportverhuur. U kunt hier waterfietsen, kano's, kajaks en sloepen huren en zelfs banaan varen. Als ultieme speelvoorziening voor kinderen is er tijdens de zomerperiode het Aquaparx Leukermeer. Tussen de stranden ligt de Beachclub Leukermeer met prachtig terras aan het water met zicht op de haven. Hier vind u ook de cafetaria.

Meer informatie Meer informatie Minder informatie

De Nachtdijk

De Nachtdijk

Bed & Breakfast
Utrecht Cothen

B&B en familiehuis (kleine groepsaccommodatie) met 5 kamers met eigen sanitair, een woonkamer met volledig ingerichte keuken. Onze B&B ligt in de prachtige Kromme Rijnstreek vlakbij Utrecht en op 35 min afstand van Amsterdam. U kunt het hele huis huren of per kamer, met en zonder ontbijt.

Voorbeeldmaatregelen

het gemeentelijk monument is volledig geïsoleerd. De warmte voor de douches en ruimteverwarming (vloerverwarming met laagwaardige warmte) wordt opgewekt door de zon mbv heatpipes. De verlichting is volledig met LED verlichting. De elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen. De wc's worden gespoeld met water uit de bron. Het ontbijt bestaat uit zelfgemaakte jams, appelsap van eigen biologische hoogstambomen. Kaas en zuivel van de boerderij uit de buurt.
Website: De-Nachtdijk
Meer informatie Meer informatie Minder informatie

Pension Perruque

Pension Perruque

Bed & Breakfast
Friesland Koudum

B&B Pension Perruque is een kleinschalige logiesverstrekker met de persoonlijke touch. Het bedrijf telt 10 luxe kamers en 2 appartementen op de verdieping voor elk 4 personen. Perruque is gevestigd in het voormalige politiebureau van Koudum, waar tot 2004 nog 'boeven' waren opgesloten in 1 van de twee cellen uitkomend in het centrale vertrek van het gebouw. Het centrale vertrek is het hart van het bedrijf waar gasten elkaar ontmoeten en er gezellig koffie of een drankje kunnen nuttigen, zowel binnen als buiten. Hier wordt ook s morgens een uitgebreid ontbijt geserveerd.

Meer informatie Meer informatie Minder informatie

HZ University of Applied Sciences

HZ University of Applied Sciences

Bedrijfsrestaurant
Zeeland Vlissingen

HBO onderwijsinstelling

Meer informatie Meer informatie Minder informatie

Spant!

Spant!

Culturele Instelling
Utrecht Bussum

Spant is een theater en congreslocatie in Bussum. Het theater kent een zeer gevarieerd theateraanbod, van Bach tot Bauer met nieuw talent zoals Van der Laan & Woe, Ronald Goedemondt en Racoon, en toppers als Jochem Myjer, Youp van 't Hek en Bløf. In Spant worden tevens uiteenlopende congressen en evenementen georganiseerd: van modeshows tot regionale bedrijvendagen. Zowel plaatselijke verenigingen als multinationals voelen zich er thuis. Spant streeft als onderneming naar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naast het Green Key certificaat maakte Spant sinds 2012 al werk van het verminderen van de CO2 uitstoot. Door het uitvoeren van energiebesparende maatregelen en het compenseren van de niet te vermijden uitstoot sloot Spant het jaar 2014 100% CO2 neutraal af.

Website: Spant
Meer informatie Meer informatie Minder informatie

AFAS Circustheater

AFAS Circustheater

Culturele Instelling
Zuid Holland Den Haag

Theater

Meer informatie Meer informatie Minder informatie

Beatrix Theater

Beatrix Theater

Culturele Instelling
Utrecht Utrecht

Het Beatrix Theater is één van de drukst bezochte locaties van Utrecht. Het gehele jaar door trekt het theater vele duizenden bezoekers door de spetterende musicals van Joop van den Ende Theaterproducties. Naast musicals en andere theatervoorstellingen kunt u in het Beatrix Theater Utrecht ook terecht voor zakelijke evenementen en congressen.

Meer informatie Meer informatie Minder informatie

Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum

Culturele Instelling
Gelderland ARNHEM

Het Nederlands Openluchtmuseum brengt mensen dichter bij de geschiedenis dan ooit. Nu nog meer door de opening van de Canon van de Nederlandse Geschiedenis in het Entreegebouw. Op een terrein van 44 hectare staan 101 historische gebouwen die een beeld geven van de geschiedenis van Nederland. De expositie legt altijd een link naar het dagelijks leven, toen en nu. Immers wie het verhaal van zijn verleden kent, kent zichzelf beter. Het museum heeft in het Canongebouw (Entreegebouw) ruimte voor maximaal 165 mensen en in de Kasteelboerderij ruimte voor bijeenkomsten voor maximaal 240 mensen. Daarnaast kunnen op het terrein openluchtbijeenkomsten worden georganiseerd tot maximaal 3.000 mensen. Het museum is ook een officiële trouwlocatie van de gemeente Arnhem en stellen kunnen elkaar het ja-woord geven in het bijzondere Zeeuwse kerkje of in de Pronk-of Herenkamer van de Kasteelboerderij. Daarnaast kan het bruidspaar vervoerd worden in de roomwitte Arnhemse tram of per paard en wagen.

Voorbeeldmaatregelen

In de museale panden zijn de verwarmingen en kachels vervangen door vloerverwarming op lage temperatuur. De horeca gebruikt voor een deel ecologische en biologische producten uit de regio. Printen in kleur kan alleen on demand; standaard instelling is zwart-wit en dubbelzijdig Bijna alle halogeen verlichting is vervangen door LED De kantoren hebben energiezuinige verlichting met daglicht en aanwezigheidsdetectie Het afval wordt gescheiden in 7 fracties, waarbij de GFT uit de horeca zelf gecomposteerd wordt. De compost wordt weer gebruikt op de akkers en weilanden. Ook het groenafval dat bij het terreinonderhoud vrijkomst wordt gecomposteerd. Er is een papierpers om transport bewegingen te minimaliseren De cartridges, TL lampen, batterijen, oude apparatuur en gevaarlijk afval worden separaat afgevoerd. Via de KPN regelen wij een CO2 neutrale postbezorging. Wij gebruiken 100% groene stroom. Er is een bedrijfsenergieplan waarvan het grootste deel van de maatregelen zijn uitgevoerd.
Meer informatie Meer informatie Minder informatie
Locaties op een kaart
Zoek
Km
Filteren
Door hieronder te klikken op de bedrijfscategorieën en medailles is het mogelijk om te filteren op het aantal deelnemers dat getoond wordt.
 • Bed & Breakfast
 • Bedrijfsrestaurant
 • Bootverhuur
 • Buitensport
 • Bungalowpark
 • Charter- en passagiersvaart
 • Congres-/Vergaderlocatie
 • Culturele Instelling
 • Dagrecreatie
 • Groepsaccommodatie
 • Hotel / conferentiecentrum
 • Kampeerbedrijven
 • Minicampings
 • Natuurkampeerterreinen
 • Passagiersvaart
 • Publieksevenement
 • Restaurant
 • Strandpaviljoen
 • Zwembad / Wellness
 • Brons
 • Zilver
 • Goud